Ståuppkomiker Tobias Persson

Läste en bra artikel idag i Expressen. Därför vill jag dela med mig av den, kopierade en liten del av den från expressens hemsida. Läs det, det är nyttigt!

"
Jag vill få upp tjejers dåliga självförtroende och självkänsla" säger Löwengrip i en intervju i TV8 nyligen. Jag lyfter på hatten för detta (ingen märkeshatt men ändå). Dock undrar jag hur du planerar att genomföra dessa beundransvärda visioner. Genom att fotografera fler lattemuggar? Genom att tipsa om dyra jackor de inte har råd med? Anser du att man kan sminka sig lycklig och fnittra sig allmänbildad? Kom inte och säg att du förespråkar "man duger som man är"-filosofin. Det skulle inte ens Ebba tro på.
Visst, ni kan skratta hela vägen till banken och hävda att ni är starka "varumärken" men frågan är ju: vad står dessa varumärken för? Vad ska vi ha dem till? Om jag förstår er rätt så kvittar detta, så länge det
genererar pengar!

"Egoism är positivt, det är ju därför jag har lyckats, jag är väldigt självgod av mig" säger Löwengrip. Jo, tack! Jag ser dagligen de som delar dina värderingar skrika på tunnelbanan, fnysa åt uteliggare och
behandla stan som en privat catwalk i väntan på att bli "upptäckta" för att - gud bevars - slippa ha ett vanligt jobb!
Jag vet att merparten av de unga i dag är reko och faktiskt bryr sig om sin omvärld, även om det är lätt att glömma.
Samtidigt ser jag en navelskådande, blasé och världsfrånvänd generation som med putande läppar och förakt i blicken spänns fast på räkmackor och kräver att knuffas mot sin talkshow.
För 150 år sedan byggde ungdomar vår järnväg, våra hus, vårt samhälle -
i dag fotograferar de sin fika. God natt jord!  "

Tobias Persson
Ståuppkomiker


28 mars 2008

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0