blir förbannad!

Ursäkta, men jag blir så förbannad när jag läser på fb emellanåt om människor som får barn med människor dom inte ens känner?! Tyt ett ragg!?!?!!?(Ni läser rätt, RAGG) som dom inte ens är tillsammans med. Eller så blir dom tillsammans när graviditeten väl är igång och så håller det i en vecka efter att barnet föds för dom inser att det är RÄTT MYCKET LÄTTARE att BLI en mamma och en pappa än att VARA en mamma och pappa!

Att folk inte inser att de skapar ett liv som är heeeelt beroende av er i MINST 10 år framöver. Det är inte som en liten hundvalp/kattunge som du måste hjälpa genom uppväxten i 4-5 månader.

Ett barn kan inte gå, inte prata, inte äta själva, inte gå på toaletten själva. Allt de måste DU som förälder ta ansvar för att det sker! Nu säger jag givetvis inte att Alla som skaffar barn unga inte tar hänsyn till följderna, men det finns tyvärr FÖR många som inte förstår att de skapar ett liv som kommer leva länge än du själv och dom kommer inte bli vuxna av sig själva, utan det är en inlärningsperiod som du måste se till att den sker.

Hur mycket du än försöker intala dig(JA, intala, för det kommer att ske! TRO MIG!) om att du kan lämna bort de hos ngn barnvakt emellanåt för sedan gå ut o leva de gamla livet med dina vänner så kommer det aldrig ske! För det första är du för TRÖTT för att ens ORKA ge dig ut på nåt när du väl får tid att vila ut från att ta hand om en annan människa 24/7. Sen kommer du förmodligen bara gå runt och tänka på ditt dåliga samvete för att du lämnat bort din avkomma.

Människor med barn har ett band till en annan människa de aldrig kommer komma från och det finns personer där ute som inte är redo att uppofra deras drömmar för detta, hur mycket ni än älskar varandra!

Människor inser inte allvaret i att dom skapar ett liv som måste tas om handom för att senare i livet inte få MEN som tex. dålig självkänsla eller liknande för att de inte haft TVÅ färäldrar som funnits där för dom genom eld och vatten.

OCH NEJ, ni kan ALDRIG leva om ungdomen! Ni kan INTE göra det ni ville göra NU senare i livet, för tiderna förändras och vi med dom!

SÅ SNÄLLA MÄNNISKOR! Tänk till EN miljon gånger, innan ni ligger med en människa utan skydd som ni INTE känner eller kännerför den delen.

Om en olycka skulle inträffa är det ett tufft beslut för en kvinna! Även om hon själv egentligen inte kanske vill ha barn så intalar hennes modersinstinkter henne att behålla det. Dessutom har ett barn lika mycket känslor som DU! och det behöver precis lika mycket ÄKTA värme och närhet dom DU! Så innan ni tar ett egoistiskt beslut ska ni tänka på att ett barn är ingen status pryl eller en leksam du kan lägga undan när du tröttnar.

PUNKT!

Kommentarer
Postat av: Sara

Nytrycker jag allt attni varlige väl hård! Jag håller med dig omsatt det helt fel (enligtmig) att skaffa barnen ett ragg! Men att man intensive kunna gå ut och roa sig ibland och skaffa barnvakt, där har du helt fel.. Alla jag känner som har barn skaffar barnvakt ite då och då för att få vila upp sig några timmar eller träffa vänner eller festa, eller resa. Jag själv vet att min mamma och pappa, och även min sambos föräldrar skulle ställa upp utan att tveka en sekund om vi ville iväg några dagar! Men självklart ska man tänka igenom saken en miljon gånger om innan man fattar ett livslångt beslut, instämmer helt med det då barnet somsagt ha känslor och behöver din uppmärksamhet och kärlek i många år framöver.

2012-06-11 @ 21:01:04
Postat av: Sara

Oj vad felstavningar det blev när man försökte vara snabb :)

2012-06-11 @ 21:02:27
Postat av: Marre

Håller med dig, Erika! Finns alldeles för många egoister som inte tänker på konsekvenserna...

2012-06-11 @ 21:02:37
URL: http://maaarree.blogg.se/
Postat av: erika

Svar till miss 'sara':Generellt snack, syftar inte på någon specifik individ. MEN efter att ha sett samma visa ett ex antal gången blir man rätt förbannad på människor som är beroende av att stå i rampljuset och tar till allvarliga åtjärden som inte längre handlar om dom själv.

2012-06-11 @ 22:10:58
URL: http://similarsis.blogg.se/
Postat av: Sara

Jo, jag förstår hur du tänker också, absolut! Du har som sagt rätt i att folk tar ett egoistiskt beslut ibland, bara för att en stund i rampljuset. Jag har också sett det, och det är helt felprioriterat..

2012-06-13 @ 11:52:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0